Gavegaarden besøger Skands Bryghus

Velkommen til Skands

En kold februardag besøger jeg Bryggeriet Skands, som ligger i Brøndby.
Jeg møder Ernst ved indgangen. Vi ifører os begge de fornødne værnemidler og hilser.
Det forekommer mig fortsat mærkeligt ikke at give hånd. Som om man ikke rigtigt får hilst på hinanden. Pudsigt, at en så enkel gestus som et håndtryk har så stor betydning i vores hverdag og i mødet med nye mennesker.

3000 liter specialøl om dagen

Indenfor viser Ernst Kristensen, som er den ene af to partnere bag Bryggeriet Skands, rundt i produktionen. Et bryg består af 1500 liter øl, og når det går stærkt, brygges der to gange om dagen.
I øjeblikket er der roligt i produktionen. Både i 2020 og i 2021 mærker Skands, hvordan corona krisen har sat sit præg på den danske øldrikning.
Skands leverer specialbryg til blandt andet Det kongelige Teater, Tivoli og mange gode restauranter og barer, og når disse er lukket, ja så må maskinerne på nedsat kraft.

Ernst Kristensen foran de mange kasser med øl, der er på vej afsted.

Økologisk øl med høj drikbarhed

Størstedelen af Skands øl er økologiske og på sigt er hele produktionen økologisk.
”Det er den vej efterspørgslen går i dag”, oplyser Ernst Kristensen, som forklarer, at økologisk øl ikke smager anderledes end ikke-økologisk men, at det handler om at tage et ansvar. Derudover lægges der vægt på, at det øl, der bliver kørt afsted fra Hesselager 21, har en ”høj drikbarhed”
”Det vil sige, at det er øl, der eksempelvis komplementerer den mad, de bliver serveret sammen med. Det er en øl, du kan smage, men det er ikke en øl, der går ind og dominerer eller overtager oplevelsen, forklarer Ernst Kristensen.

Fornyelse og tradition

Selvom Skands kontinuerligt tilføjer nye specialøl til sortimentet, hylder man også gamle klassikere.
”Du kan sige en Humlefryd, den har vi brygget siden 2005, skulle vi ikke lave en ny? Men det er bare en virkelig god øl, som også er meget efterspurgt, så den holder vi fast i, forsikrer Ernst Kristensen.
Planerne for fremtiden, er sat en smule i bero i 2021 da det drejer sig om, at komme godt igennem året. Men derefter har Skands blandt andet en ”flagship” frokostrestaurant på tegnebrættet i København i 2022.
”Det tror vi på, vil give en anden dimension, og det er noget vi går meget op i” smiler Ernst Kristensen.  

Siden Gavegaardens besøg i februar er Bryghuset Skands tilbage i fulde omdrejninger.

Skal du give en gave, til en, som nyder en god øl, pakker vi gerne økologiske specialøl fra Skands Bryghus i gaveæsken sammen med andre lækkerier og sender til dig eller direkte til modtageren.